JOGGING OCH MCLEOD'S DAUGHTERS

Jag skulle ta en promenad ikväll istellet för jogga. Men när jag kom ut så ändrade jag mig började jogga utan att jag tänkte på det. hehe hur det kan bli. När jag har joggat en stund känner jag att det börjar bli lite jobbigt med andningen. Kommer genast på att jag hade glömt min astmamedicin. Men jag goggade vidare, försökte andas lite lugnare. Jag tog en lite kortare vända idag men jag klarade mig runt trotts att min astmamedicin var hemma. Om jag fortsätter att jogga utan den då kanske jag slipper den. Hehe ne, bara är önsketänkande. Det gick bra iallafall. När jag kom hem hoppade jag in i duschen så skönt. 

Nu sitter jag och tittar på världens bästa serie som tyvärr inte görs något mer. Men tur att den finns att köpa och det har jag gjort. Många tror att det inte är en bra serie men när jag har visat den så tycker dom flästa att det är en mysig serie. Och det tycker jag med så klart. Det är McLeod's Daughters jag pratar om. Åh det är så bra. hehe. Dom som inte vet det så handlar det om drover's run som är en boskapsfarm som ligger 400 kilometer från den närmaste stad. Drovers run har funnits i familjen McLeods ägo i generationer. Man får följa hur dom sköter sin gård. Just nu är det bara tjejer som sköter gården. Men många tycker det är ett mansgöra. Det händer olika saker i varje avsnitt, jätte roligt att följa. Det är inte bara Drovers run man får se av utan även granngårdarna som tjejerna på drovers har bra kontakt med.  Och en massa mer. Kan inte skriva om allt då får jag skriva hela natten. Det finns iallafall 8 säsonger. Prova se ett avsnitt och se om du gillar det :)



Kram

GLASÖGON

Följde med mamma och hämtade en bil idag. Mamma och pappa har köpt en jättefin bil. En röd. Mamma har ju kallat deras lilla andra bil för lilla pärlan, men nu har hon fått en ny fin pärla. Hehe. 

Jag hämtade ju glasögonen. Och dom är jättefina. Jag har haft på mig dom idag. Men känner att jag är lite ovan att ha glasögon. För får lite ont bakom öronen. Fast dom inte sitter åt. Men jag vänjer mig iallafall:) Glasögonen är i märket Henri Lloyd och dom är brun. Lägger ut bilder så får ni se =) 

 


JOGGINGRUNDA

Har min lediga dag idag. Skjutsade thomas till tåget i morse. Och kom nyss in efter en joggingrunda på ca 5 kilometer. Gick jättebra faktist, var lite jobbigt. Men klarade hela vägen runt :) Jag har joggat i går och i förrgår med då tog jag en lite kortare runda så det blev en lugn start :)

Igår blev jag anmäld till vårruset som kommer äga runm i gävle i maj. Vårruset är ju i flera andra städer också men jag kommer vara med när det är i gävle. Vi är 6 stycken tjejer som är i ett lag eller vad man ska säga. Vi kommer få en picknick korg men massor av lite smått och gott. Man måste vara minst 6 stycken för att få en picknick korg. Anmäl dig nu du också. Det är jätte mysigt att springa där med alla. Jag har sprungit där hm tror det är 3 eller 4 år nu. Eller jag vet inte kan ta reda på det :)

Ne nu måste jag duscha och sen ska jag till optiken och hämta mina klasögon som är klara :)


KCAL

Då var denna dag avklarad. Har varit på jobbet. När jag kom hem åt jag mat. Thomas hade lagat en maträtt som stod i icabladet. Pannkakor med laxröra. Det var supergott. Man hoppar över sylten och har laxröra istellet :)

Idag har jag räknat ut på ett ungefär hur många kcal jag ätit idag. Bara för kul. Jag vet ju inte riktigt hur många kcal jag ska äta på en dag. Men idag har jag ätit ungefär 1112 kcal. Som sagt inte exakt.

Jag åt gröt till frukost, sen wook och bacon till lunch, banan till mellan mål och pannkakor men laxröra till middag. Thomas hjälpte mig att ta reda på hur många kcal det är i en banan. Det beror ju lite på hur stor den är men ca 102 kcal. Det tycker jag är mycket för en banan. Om man jämför med en apelsin. I en apelsin är det ca 58 kcal.

Men nu ska jag snart sätta på mig pyjamasen och krypa ned i säng för ska upp tidigt i morgon och ut på promenad. Är ledig i morgon men mycket inplanerat. Natti natti!


/Annelie


KRÅNGEL

Min blogg krånglar. När jag gör ett inlägg och trycker på spar och publicera så ska det ju visas men det gör det inte. Så jag provar lägga ut det igen men syns inte iallafall. Men men jag provar göra ett annat inlägg nu så kanske det löser sig. Men säkert inte men hoppas det.

Har iallafall nyss varit på innebandyträning, jätte skoj trotts vi bara var 5 stycken :) Och Saik som är i uppsala på sm final, dom är årets svenska mestare i bandy. Dom vann med 6-5. Kanon! Grattis till dom!

Ja nu har jag skrivit lite så hoppas att det syns nu då :) hehe!

SOLEN SKINER

Vaknade idag av ett sms av grannen. Där det stod om jag ville följa med på morgon promenad. Det ville jag så klart. Så klev upp och satte på mig lite promenad kläder. Tog en banan och ett litet glas med juice. Sen ut på promenad, vi gick lite mer än en timme. Så skönt när solen skiner.

När jag kom hem igen. så stoppa jag i mig en riktig frukost. Så jag blev mätt och belåten. Sen kom thomas mamma på besök en sväng. Vi har tagit det lungt nu på förmiddagen, Vi har ätit tacos till lunch, mumma. Men lite senare ska jag på innebandy träning. Grannen var sugen på att prova så jag sa att hon kunde följa med om hon villle. Så hoppas att hon kommer tycka det är roligt:)

Ha en bra dag i solen!

MIN SÖTA BRORSON

Idag var världens sötaste pojke på besök. Nämligen min brorson Elvis. Har inte sett honom på länge nu eftersom lite tråkiga händelser som har hänt. Elvis har inte varit så frisk på sista tiden. Stackarn. Men om det får ni läsa om på elvis mammas (saanas) blogg,  http://frokenbook.devote.se/.

Elvis hade tydligen vaknat på fel sida idag så var inte på bästa humör tyckte pappa och mamma. Men när han kom till faster tyckte faster att han var på bra humör :) Jag gav han smörgåsrån med lite smör, sen fick han tom & jerry kex som han nästan blev galen i, hihi lilla gohjärtat. Men sen efter ca 1 ½ timme började lilla Elvis bli trött så elvis och hans fina föräldrar var tvugna att gå hem.

Tak för att ni kom idag, var jätte mysigt.


/Annelie


LÄGENHETEN

Jag har fått ett önskemål om att visa lite bilder på våran lägenhet. Så klart ni ska få se våran fina lägenhet. jag försökte få in alla bilder i en bild. Hoppas ni ser, så det inte blev för litet.  



/ Annelie

IGÅR KVÄLL

Igår kom Towe till sandviken och jag hämtade henne efter jobbet. Sen åkte vi till ica maxi och storhandlade. Tog tusen år känndes det som för vi hittade inte annanasen som ligger i burk. Men hittade till slut. När vi kom hem märkte jag att jag hade tagit fel annanas. Jag ville ju ha skivad, men hade köpt krossad. jaja inget att göra åt. Men det gick ju att äta ändå :) Vi åt tacos, jättegott. Men blev en sen middag. Sen tittade vi på film (bombay dreams). Haha ja det är en rolig film det. Haha.

"Sånna där har inte jag" Haha!


/Annelie

FREDAG MORGON

God morgon! Nu har jag stått stilla på vågen i flera veckor, men idag visade den 0.7 kg ned. Jättebra, inte gått ned för mycket eller för lite utan helt lagom. Jätteroligt. Har faktist inte ätit på så jättespeciellt sätt den här veckan. Utan bara minskat potionerna och kolhydraterna. Ökat på grönsaker:) Ville bara skriva det här nu på morgonen, en bra start på fredagmorgon.



NU sitter jag och äter lite gröt framför tv innan jag gör mig helt klar till jag ska till jobbet.
Ha en bra dag, alla!

HÄR FÅR NI VETA

Vilken svordom använder du mest?

Fan

Äger du en iPod?

Ja, eller det finns i mobilen. Har en i phone.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Tidigt när jag jobbar lite senare när jag är ledig.

Hur många resväskor äger du?

Ingen men vill ha .

Använder du flip-flops?

Nja, ibland på somrarna

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica supermarket, Ica maxi

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Tar alltid bilder men roligt att vara med på dom också.

Vilken var den senaste filmen du såg?

Salt med Angelina Jolie

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

En vän.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Hm vet inte riktigt, beror ju lite på hur mycket men en bil kanske

Har någon någonsin kallat dig lat?

ja

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nej, somnar ganska fort ändå jag ;)

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?

I våran cd ligger en 90 tals skiva

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

Hmm vet inte tycker om många

Vad åt du till middag senast?

Står i förra inlägget

Använder du huvtröjor?

Yes

Kan du vissla?

Ja det kan jag

Vem var den senaste som ringde dig?

Darling

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?

Gillar allt som går fort och snurrar :)

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Ja det gör dom säkert men inget jag bryr mig om.  Tråkigt om dom inte vågar prata med mig direkt.

Tittade du på tecknat när du var liten?

Ja så klartJ

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Det är väl ganska stort

Hur många syskon har du?

1 syskon

Är du blyg inför det motsatta könet?

Ne det tror jag inte

Vilken film kan du alla replikerna till?

nån tecknad film hehe ;)

Äger du några band t-shirts?

nej

När flög du senast?

Har aldrig flugit någon gång. Men vill jättegärna J

Läser du för skojs skull?

Ja ibland. Läser en jätte bra bok nu.

Diskar du din egen disk?

Ja ibland gör thomas ocksp det ;)

Har du gråtit offentligt?

hm

Har du en stationär dator eller en laptop?

Laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja på jobbet

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

tatuering

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

 

Kan du kasta macka?

 

Har du någonsin varit på Jamaica?

Nej

Vad har du med dig in på bion?

biljett

Vem var din favoritlärare och varför?

Hm åbyggeby pelle, p-lunda ann-marie och bosse, bessemer reine

Vad har du för väder?

ingen sol, men ljust ute

Har du en blogg?

Ja?

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Idrott

Gillar du att flyga?

Har inte flugit, vill

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Humor!

När sov du senast på golvet?

Sover inte på golvet

Om du har körkort, när fick/tog du det?

8 oktober 09

Vilken är din favoritdrink?

Sun fransisco

Gillar du din boende-situation?

Ja mycket

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Har inte tänkt på det

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Ja för det mesta. Jobbar mellan 10-18 varje dag typ

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Nej

Vilken är din favoritfrukt?

Banan apelsin annanas eller dom flesta

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

ibland

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

21 år

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

nej

Tror du på liv på andra planeter?

Vet inte. Kan det bara vara jorden i hela universum?

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

Thomas hehe ;)

Tror du att Gud är man eller kvinna?

 

Vad var det senaste du åt?

En halv semla

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Lika bra med båda

Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Det var mamma som kom på att jag såg ut som en annelie på bb. Om jag varit en kille hade jag hetat niklas.

Gillar du senap?

ja

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Åh fy fan vad jobbigt

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Ja verkligen. Hoppas jag får tillfälle i sommar

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Ewa i eva och adam. Till utseende tror jag, eller? Det får ju ni säga, hehe

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

Nej

Tycker du om att krama folk?

ja

Äger du en digitalkamera?

Ja nyss köpt en ny

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Hon i eva och adam

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Nej :b

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Ingen

Tycker du att du är attraktiv?

Vad är du allergisk mot?

Majonäs lite men äter ändå

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

nej

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Niklas

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?

Towe ville veta om mig , jag vill veta om henne men det gör jag redan, så säger nina


GOD MORGON

Tänkte berätta om vad jag gjorde igår kväll. Jag och thomas bjöd hit Micke och jenny på middag. Det blev förrätt, huvudrätt och efterrätt. Och gått dricka till. Till Förrätt gjorde vi toast som bestod av laxröra och en skiva citron. Till Huvuträtt blev det kycklingfilé, hemgjorda potatisklyftor, kall beasås, stekta morötter och en kall sallad. Sen kommer vi till efterrätten som vi hade en melon som tallrik och i den hade vi en fruktsallad. Fruktsalladen bestod av melon, annanas, apelsin, passionsfrukt, malibo och passoá. Och till hade vi vaniljvisp. 

Sen tittade vi på melodifestivalen, då kom Stina på besök, vi alla röstade olika förutom jag och jenny. Jag tycker många bidrag var bra men tycker nog rätt låt vann igår.

Här kommer lite bilder:
Dukning


Förrätt
 

Förrätt


Huvudrätt


Huvudrätt


Efterrätt


Stina


Eric Saade vann


/Annelie


AFTER THE WORK

Blir ett snabbt inlägg nu. När jag kom hem efter jobbet var pappa här hemma på besök, jätteroligt att träffa honom var ett tag sen nu. Mamma jobbade så hon var inte med, men kommer säkert träffa henne snart också. Det blir sålite eftersom jag jóbbar hela dagarna, det gör ju dom också. Men när han gått så gjorde thomas pankakor som vi sedan åt, vi hade keso med smak av lök på. Jag har alltid haft svårt för keso, men det gick ganska bra, det är ingen favorit men det gick. Jag hade även lite lite sylt på. Sen hade jag råkostsallad också på sidan av. Det var gott:)

Sen gick jag ut på prmenad, tänkte bara gå den kortare vändan men blev den längre. Jag fick sällskap och då kändes tiden mycket fortare. Så nu är det dags för att sova. Natti natti!

NIKON

Ja nu är snart denna dag över och jag har kommit hem från valbo. Jag hittade en kamera från media markt. Jag köpte en Nikon coolpix s3100 en röd, den fanns i fler färger med jag tyckte det känndes lite roligt med en färg :) Eftersom thomas ville ha en blu-ray så köpte vi det oxkså. Jag var även in på Ikea köpte lite småsaker, som ljusstakar och lyktor m.m. Men nu har vi köpt klart på ett tag. Förutom att jag ska bestämma vilka bågar jag vill ha på glasögonen.

Synundersökningen gick bra förutom att min syn har förändrats. Men det var förväntat. Jag har ju lånat hem några bågar som jag ska välja mellan. Jag har 5 st hemma nu men jag väljer mellan 3 tror jag. Hoppas jag kommer fram till något beslut, men det visar sig.

Ne nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon och inte kommer försent till jobbet. Natti natti!

 

DÅLIGT VÄRDER

Inte lika fint värder idag som jag hoppades på. Men inget attt göra åt, jag gick ut på promenad iallafall. Samma sväng som igår. Det gick fortare idag. När jag kom hem gjorde jag i ordning frukost, gröt och hallon. Sen började jag göra mig i ordning för om en liten stund ska jag till optiken på synundersökning. Måste ha nya glasögon. Tycker inte om synundersökningar för min syn är så dålig. Men det får väl gå ändå, hehe.

Sen ska jag till valbo och titta på en kamera eftersom min är trasig. Thomas vill ha en blu-ray men det är jag inte så sugen på men får se vad jag kommer hem med. Ne nu ska jag snart åka. Ha en bra dag trotts det dåliga vädret. Kram! 

Mina fula glasögon

UNDERBAR SÖNDAG

Helt fantastiskt värder, perfekt värder för en långpromenad. Efter jag skjutsat thomas till kuxa tog jag min timmes promenad. Det var så otroligt skönt, så underbart när solen är framme. Jag fick en sån kraft av solen, det känndes som om solen var i mig :) När jag kom tillbaka satte jag på ettan på tv:n där det var vasaloppet. Jörgen Brink tog hem det i år igen, trotts att hans stav gick av och var tvungen att åka så några kilometer. Men sedan fick han en ny och då gick det ju mycket bättre och det visade ju bra resultat ;) Medans tv:n var på så lagader jag mat. Jag gjorde korvstroganoff men hoppade över riset. Istellet för riset fyllde jag upp med råkostsallad. Det var faktist supergott, kan man kanske inte tro men det var det. Jag ska försöka minska mycket på kolhydraterna nu. Men inte sluta med det helt.

Jag åt och började plocka lite i lägenheten. Sen efter en stund fick jag besök av Nina. Vi pratade massor och thomas kom hem, dom hade förlorar men han hade gjort mål occh assist i allafall. Duktig min lilla älskling. Sen när kl närmade sig 16 så drog jag med mig Nina till kuxa och spelade lite innebandy. Jag har inte tränat innebandy på över än en månad men det var superroligt. Blir förmodligen med nästa söndag också. Nina var duktig på sin första innebandy träning och hon tyckte det var roligt, så henne får jag nog med mig nästa gång också om det inte är något annat i vägen. När träningen var över åkte vi tillbaka hem till mig och thomas började göra mat. Han gjorde kyckling, ris och jordnötssås. Jag tog bara lite ris och fyllde upp med mycket råkost istellet. Det går ju jättebra att göra så, det trodde jag inte. men det går ju jättebra :) Sen åkte Nina hem och jag hoppade in i duschen. 

Denna dag är jag verkligen nöjd med. Jag hoppas verkligen det är fint värder i morgon också så det blir en lika underbar promenad som idag.  

Bilden är inte tagen idag


TISDAG

Nu var det ett tag sen igen. Igår var jag i kungsberg med leffe, samuel, timmy, saana och nina. Gick bra dom första åken sen gjorde jag en världens vurpa. Gjorde illa svanskotan ``svanken`´ och slog huvudet. Tur att jag hade hjälm. Gjorde jätte ont precis efter fallet men sen satte jag mig och vila en stund. Och då blev jag bättre. Men var ganska ttrött hela dagen. På kvällen blev jag jättetrött men det kanske inte är så konstigt när man åkt slalom hela dagen.

Sen när jag vaknade i morse hade jag jätteont i nacken, svanken och ryggen. Men åkte iallafall till jobbet. har varit jätte trött idag. Men när jag kom hem så stod thomas och lagade mat. Sen när vi ätit klart åkte thomas och tränade och jag gick ut på promenad. Ringde johanna. Kom nyss hem och jag pratar med johanna forrtfarande. Det var ett tag sen vi pratade så det är skönt att prata av sig.  


RSS 2.0