EFTER JOBB

Jobbade över på jobbet idag. När jag åkte hem och började närma mig hemåt så hamnade jag i en lång bilkö. Det hade varit en trafikolycka :( 

Kom hem lite senare. Jag och darling hade bestämt att ta en löprunda ikväll men blev inte lika långt som vi tänkt. Då hade det blivit så sent. 

Så nu har jag krupit ned i sängen och ska alldeles strax blunda. När jag sedan öppnar ögonen igen så är det nog fredag :) 


Godnatt på er! Kram! /A. 


TAR DET NU ISTÄLLET

Blev inget inlägg igår så gör ett litet nu istället. Besökte inte gymmet igår det blev istället en liten löprunda med darling ute. Så himla skönt att springa ute. Var lite kyligare ute igår kväll än sist jag tog en runda utomhus. Men ändå var det jätteskönt! 

Haha väldigt dålig bild! 

Nu ska jag göra mig klar innan jag ska åka till jobbet. Hoppas ni får en bra dag allihopa! /A. 

TRÖTT

Har varit hemma en stund nu. Idag blev det ett pass på 4 km löpning och mage. Och Stretch glömmer jag inte nu :) 

Börjar faktiskt bli trött så troligtvis kommer jag snart gå och sova :) 


Hoppas ni haft en bra dag! /A. 

SOM ATT GÅ IN I EN VÄGG

Måndag igen och det har varit jobb idag. Efter jobbet blev det en vända till gymmet och där fick motionsbandet jobba. 

Det blev 1 mil löpning. Måste säga att det var tufft idag. Det var så otroligt varmt inne på gymmet, var som att gå in i en vägg då jag kom dit. Så när jag sprang blev det jobbigt pga att det var varm luft som jag andades in hela tiden. Det gjorde så att jag var tvungen att dricka vatten under löpningen flera gånger. Tiden blev 54.52 min idag. 

Stannade kvar en stund efter och fokuserade på att stretcha. Om jag väntar tills jag kommer hem så är det lätt hänt att det hamnar åt sidan. 

Dusch, middag och en lugn stund i soffan är avklarad så nu ropar sängen på mig! :) 


Godnatt på er! /A. 

BLEV DÅLIG UPPDATERING I HELGEN

Jag vet, dålig uppdatering i helgen! Jobbade fredag lördag. På lördag kväll blev det bara ta det lugnt med darling. Vi tittade på melodifestivalen. 

Idag (söndag) har det inte heller blivit så mycket. Vi har tittat på OS. Åkte en snabbvända till Valbo och köpte ett par byxor. Men sen hem igen. Hemma fick vi besök av mamma och pappa. Jättemysigt! Fick se rådjur utanför fönstret i köket när vi satt där :)

Nu har alla åkt hem och darling har åkt och tränat. Jag har myst ned mig i soffan med missarna :) I vanliga fall brukar jag träna varje söndag. Men hoppade över det idag. Har hoppat över träning hela helgen faktist. Har haft ont i "benfästet". Har varit mycket bättre idag och tänkte träna. Men tänkte om och hoppade över så kanske jag är ännu bättre i morgon och kanske kan träna då i stället :) 


Hoppas ni haft en mysig helg och att ni får en mysig söndag kväll!! /A. 

DAGENS

Besökte gymmet innan jag åkte hem idag. Det blev 5 km på band. Sen provade jag lite övningar som Nina visade mig igår. Jag gjorde även övningar som jag brukar men på rätt sätt. Tex benböj. När jag gjort tidigare så  har knäna fallit över fötterna. Men idag började jag spänna magen sedan falla mer ner och bakåt så kroppen hamnade innanför fötterna. Det kändes mycket mer när jag gjorde så. Gjorde jag rätt då, Nina? 

Gjorde även några magövningar och började med att spänna magen sedan utföra övningen. När jag gjorde plankan ställde jag mig först, spände till magen och höll så under hela övningen och hej och hå vad det kändes :) 

Så idag gick jag genom olika övningar och försökte utföra dom korrekt och starta från magen. Tränade även lite på balansen. Det är en grej som jag måste lägga lite mer tid på. Har inte alls bra balans! 

Avslutade med stretch. Lägger ned ganska mycket tid på stretch nu för tiden. Mest för "skadan" jag har i benfästet. Förhoppningsvis är det bättre snart. I morgon är det vila från träningen :) 


Då säger jag godnatt för idag! Kram på er! /A. 

TACK FÖR IDAG

Idag fick jag besök av Nina och Martin. Nina och jag tog en löprunda och jag fick massa goda tips som kommer hjälpa mig med löpningen. Kommer även hjälpa mig att stärka kroppen. Vi pratade också en massa, så mysigt!! 

Super mycket tack för idag underbara vän! <3

Friends Forever! <3

/A.

REFLEXVÄSTEN PÅ

Hoppade över styrkepass idag. Men har varit mycket bättre idag så tog en lugn löprunda med darling ikväll. Men började känna av igen i början. Men sen  släppte det :) 

Det var mörkt när jag kom hem så då åkte reflexvästen på :) 


Ett kort inlägg blev det ikväll :) Godnatt på er! /A. 

TOPPEN TÄNKTE JAG

Det blev 7 km löpning på gymmet ikväll. Det blev endast det för har tyvärr fortfarande lite ont. Men nu känns det mer i benfästet eller vad man ska säga. När jag sprang så kändes det bara lite i början men då jag blev varm så kände jag inte av något. Toppen tänkte jag! Körde väldigt mycket stretch efteråt. Men så fort jag började bli kall så känner jag av "benfästet". Vet inte vad det är! (Om det inte blir bättre så kommer jag kolla upp det)

I morgon är det tisdag och jag brukar köra ben och intervaller då men som det  känns just nu kommer benen få vila lite i morgon. Så antingen blir det bara promenad i morgon kväll eller så blir det gym men då för en annan muskelgrupp.  

Men iallafall så gick mina 7 km bra idag. :) 


/A.

OS OCH LÖPNING

Både Sveriges damer och herrar tog guld i stafetten! Jätteduktiga! Kalla var grym igår! 

Herrarnas stafett såg jag starten sen tog jag mig ut på en löprunda som blev 9,42 km. Tiden blev 53.17 min. Tappade näst sista kilometern för det var jätte halt och massa snöblask där.  Men det var riktigt härligt ute! När jag kom in igen körde jag 50 squats medans jag tittade på herrarnas stafett. Hellner var grym och låg långt före. 

Körde mycket stretch också för jag har haft problem under höften några dagar. Mellan höft och rumpa. Har haft ont så det har strålat ned i ljumsken. Sen har jag nog belastat lite fel då jag gått så det har spridit sig ned i knät. Men kände mig bättre idag. Men jag smorde ändå in mig med tigerbalsam både innan och efter löprundan. Känner av lite nu men inte alls som det har varit :) 




Efter dusch så är det nu dags för lunch. Blev tacos kvar sen igår så det blir en kanon lunch :) /A. 

TREVLIG LÖRDAG

Efter jobbet idag blev det hem och fixa och städa innan vi skulle få besök av fina vänner. 

Ca 17.30 fick vi besök av Cecilia och Daniel, Linda och Micke. Vi åt mat och pratade massor och hade det super mysigt! Vi kollade sen på melodifestivalen och fikade kladdkaka med hemgjord vanilj glass! Mums! Efter det blev det såklart massa prat igen och sen begav sig Linda och Micke sig hemåt.

Cia och Daniel stannade kvar en stund till. Daniel och jag tog ett glad rött och darling och Cia tog lite dricka. Så satt vi ned och pratade om allt mellan himmel och jord. Jätte mysigt! Men sedan var det även dags för dom att åka. Då blev det kramkalas igen.

Då dom åkte plockade jag och darling undan. Plockade i och ur diskmaskin och fixade sopor mm. Är så skönt att veta att i morgon då vi vaknar så slipper jag/vi ta reda på det ;) 


Efter denna mysiga kväll så ligger vi nu i sängen och dags för att sova. Det kommer bli skönt för nu är klockan mer än vad jag trodde. Godnatt på er! /A. 

ALLA HJÄRTANS DAG

Denna kärleks dag började jag med en vanlig arbetsdag. Efter jobbet åkte jag och gjorde lite ärenden. Darling mötte mig utanför en butik utan att jag visste att han var kvar i Sandviken :) Han åkte med mig hem. 

Men innan vi fortsatte vår förd hem åkte vi förbi minneslunden och tände ett ljus för en fin person som skulle ha firat sin 89 års födelsedag idag. Tyvärr fick vi inte kramas och skratta tillsammans men vi fick lämna ett vackert kärleksljus till dig <3

När vi var hemma firade vi hjärtans dag tillsammans jag och darling. Vi gjorde i ordning toastskagen. Vi satte igång en film. White house down. Det var en bra film! Värd att se :) Under tiden vi tittade på filmen var det dags för efterrätt. Vaniljpannacotta med jordgubbar på toppen. Mega gott var det! 



Fick denna vackra blomma av min darling! <3 
(ljuslyktan köpte jag innan jag åkte hem ikväll) 

Efter en bra alla hjärtans dag så är det dags att sova för mig. Har ännu inte riktigt tagit helg. Har ett litet arbetspass i morgon också. Men sen så :) 

Hoppas ni alla har haft en jättebra ALLA HJÄRTANS DAG <3 /A. 

SNABBIS

Det blev ett ganska snabbt pass på gymmet ikväll. Tyvärr så blev det dåligt med uppvärmning. Men tog bandet och körde 5 km löpning. Så blev varm nästan på en gång. Efter löpningen blev det massa mag övningar på mattan. Avslutade med stretch! Super skönt att dra ut musklerna lite :) 

Sprang upp till Ica innan jag rullade hemåt. Köpte lite frukt och grönsaker. Nu har jag duschat och ätit middag så nu sitter vi bara och tar det lugnt. Ska väl snart lägga mig i sängen i stället för att somna på soffan ;) 


Godnatt på er! /A. 

NYA LURAR

Idag skippade jag träningen pga att vi blev bjudna hem till min bror och hans familj. Jag åkte dit direkt efter jobbet fick supergod mat. Älgstek? MUMS! Sen kikade vi på hockeyn. Det blev vinst för Sverige. Jätteroligt! Tack så jätte mycket för ikväll! 

Hade tänkt att köra överkropp idag men får ta igen det en annan dag ;) 

Vi kom hem alldeles nyss och då hade jag fått hem ett paket i brevlådan. Det var hörlurar som jag beställt. Det har varit kris nu med mina hörlurar. Har haft hur många som helst. Men tydligen håller dom inte sig hela hur länge som helst. Det har troligtvis blivit fuktskada i dom jag har efter alla mina löprundor ;) vissa har ljudet försvunnit, så brusar det, låter som i en burk eller glappar. Så nu var det verkligen på tiden att införskaffa nya.

Nu blev det ett par Philips som är fukt/svettåliga. Så håller tummarna att det stämmer. Det är även silikonpluttar så det blir mjukt i öronen ;) 


I morgon blir det förhoppningsvis att inviga dessa fina lurar :) Ha det så bra så länge! Kram! /A. 


2XU

Innan jag somnar så tänkte jag dela med mig lite från passet på gymmet idag.

Började med en promenad dit. När jag var framme blev det 1 km löpning innan det var dags för benen att jobba. Benen fick köra massa maskiner och även 50 squats. Sen fick även benen röra på sig genom att köra intervaller. Det blev 7 st intervaller. Varje intervall var 1 minut och höll tempot 16,1km/h. Sista intervallen höjde jag till 16,3 km/h. När det var 30 sekunder kvar ökade jag hela tiden tills minuten gått. 

Efter det fick benen vila och magen fick jobba lite istället. Körde inte jätte hårt med magen men blev några övningar iallafall innan det var dags att promenera hemöver. 

Har fått ett par löpartights av darling som jag hur länge som helst velat ha. Jag har varit lite för snål att köpa dom själv. 2XU tights om ni känner till dom? Sånna tights som hjälper till med blodcirkulationen. Finns även andra plagg som tröja, linne och strumpor mm. Som det känns nu kommer jag nog i framtiden fortsätta med dessa underbara tights. Hur sköna som helst! :) Tack darling! <3

När darling kom hem från jobbet idag hämtade vi tv bänken som han och en vän har gjort. Den blev jätte fin! Enkel och bra. Tack för hjälpen Tobbe! 





Ne nu måste jag sova! I morgon är det jobb som gäller igen! Godnatt på er! /A. 

UNDERBART UTE

Efter en helt underbar skön förmiddagspromenad sitter jag nu och stoppar i mig lite kvarg. 

Promenad med Saana och ska även träffa henne lite senare för ett pass på gymmet. Idag är det ben och intervaller som är planerat för min del. 








/A. 

ALLT KÄNDES BRA

Måndag och dags för mil löpning. Det kändes väldigt bra idag. Började öka lite redan vid 2 km. Alltså tidigare än vanligt. Men höll i varje höjning lite längre stund (ca 500 m) innan det var dags att höja mer. När jag närmade mig 5 km började jag höja tempot oftare. Jag gick i mål idag på 54.34 minuter. Bättre än sist så jag är jättenöjd! Dessutom kände jag att jag hade kunnat öka lite mer på de sista 500m men vågade inte riktigt eftersom jag började öka så pass tidigt som jag gjorde. Ville också kunna ta spurten och ändå ha ett bra flås.

Allt kändes liksom väldigt bra idag. Flås, hållningen, tempot, landningen och lyckades hålla mig från håll mm. Härligt! 


Nu ligger jag i sängen med båda katterna och min darling. Alla har somnat så då är det väl min tur nu ;) Godnatt på er, kram! /A. 

HÄRLIGT PASS

Då var vi här, sista dagen på denna vecka :) Hade date med Saana idag på gymmet. Det var ganska mycket folk idag så motionsbanden räckte inte till. Så medans jag väntade värmde jag upp några minuter på crosstrainern. Sen blev ett band ledigt och jag ställde mig och körde 7 km. 

Det kändes bra. Fick lite bättre tid än vad jag tänkte springa på. Jag tycker det är lite svårt att veta vad jag ska satsa på för tid på 7 km. Är mer van att räkna ut vid 5 eller 10 km ;) Efter 7 km blev det 1 km gång. Sen avslutade vi med magövningar på mattan. Mycket plankan :) Bra jobbat idag Saana!!


Löpning <3 /A. 

EFTER EN TREVLIG LÖRDAG

Ligger nu i sängen efter en trevlig lördag.

 Dagen började med frukost ihop med darling. Efter en stund blev det en runda löpning på strax över 4 km ute. Det var mega halt så det blev en vurpa men bara en. Det var nära att bli fler ;)

Efter rundan blev det att göra sig i ordning för att åka på födelsedagsfika hos Saana. Efter det blev det en vända hem. Fixade tvätten och städade lite innan det var dags för att byta kläder igen. 

När dom var bytt så gick vi och fortsatte firande för Saana. Vi blev bjudna på exotisk planka. Vi tittade på melodifestivalen. Jag tycker det var helt rätt bidrag som gick direkt till finalen. Sanna Nielsen och panetoz.  Vi tittade även på QX galan. Men sen tog jag och darling cyklarna hem. 

Som jag började detta inlägg så ligger jag nu i sängen efter en trevlig lördag. 

/A. 

DEN HEMSKA RESAN

Igår kväll tittade jag på kanske en av de bästa filmerna som har gjorts. TITANIC! Den är lång men känns inte alls så lång som den är. 

Det var verkligen en hemsk händelse som inträffade 14 april 1912. Det var då strax innan midnatt TITANIC kolliderade med ett isberg och skadade skrovet. Detta ledde till att fartyget på 2 timmar och 40 minuter sjönk till atlantens botten. 

Usch vad otäckt! Och så många människor som omkom för det inte fanns tillräckligt med plats i livbåtarna. I livbåtarna fanns det bara plats för 1178st och det fanns 2224st passagerare. Utöver de passagerarna så följde även ca 885 besättningsmän +andra arbetare med på resan. Det sägs  i olika rapporter att det var mellan 1490 - 1635 personer som omkom. Antalet personer är säkert inte helt korrekt. 

(fakta är från Wikipedia)


/A. 

HEHE, EN BIT KVAR

Det var ovanligt lite folk på gymmet ikväll. Det var bara en person som var där när jag kom. Men efter ca 10 minuter var jag ensam tills det även var dags för mig att gå. 

Så, hur såg dagens pass ut?
Jo, jag värmde upp på bandet i 1 km. Sen körde jag överkropp. Efter en del övningar för bröst och armar så började det kännas ganska mycket. Så då tog jag en liten pause från styrkan och körde löpning i 4 km. Sen efter det blev det styrka för magen innan jag var klar :) Det kändes bra! 

Hehe en bit kvar ;) 


/A. 


FRUKOST

Icas lätt yoghurt med smak av jordgubb. Jag toppade med färska hallon, kokos och linfrön. Åt även en apelsin för lite c-vitamin. Te som dryck :) 

Riktigt mums! 

/A. 

 

BEN/RYGGDAG

Idag är det benens och ryggens dag. Började med uppvärmning i 1 km på bandet. Sen blev det massa ben och rygg övningar. Efter ca 25 minuter med styrkan så var det dags för intervall.

Det blev 7 intervaller. Den första började jag på 15 km/h. Den andra 15.5 km/h. Resten körde jag på 16.1. Jag vilade 1 minut mellan varje intervall. Efter varje vila kände jag att jag kunnat springa fortare men det räcker då jag kör varje intervall i en minut. Vill ju kunna orka hela minutrarna. :) 


Känns bra att komma igång med intervaller! Tack till min fina vän Nina för det!! :)  /A. 

JOBBADE MIG GENOM DET

Då var det en ny vecka igen då. Allt går så snabbt nu känns det som. 

Efter jobbet blev det en hal bilresa till gymmet. Där blev det löpning 1 mil. De första 4 km var ganska jobbiga pga att jag hade holl. Det tog lite för lång tid innan det gav sig. Men jag jobbade mig igenom det och kunde sen öka som jag ville. Blev mycket stretch innan jag tig bilen hem. 

När jag kom hem så var mina föräldrar här och hälsade på. Jättetrevligt att träffas en stund. När dom åkte hem så blev det dusch och middag (potatis/purjolöksoppa). Nu blev det soffläge innan jag förflyttar mig till sovrummet ;)  




/A. 

DAGENS PASS

Det blev ett härligt pass på gymmet med Saana. För mig blev det först 5 km löpning. I samma tempo som vanligt. Sen blev det 2 km jogg. Efter det gång i 0,5 km. Sen blev det lite mage innan vi rundade av :) 


/A. 


GOD MORGON SÖNDAG

Uppe tidigt denna söndag! Här sitter jag och min älskade darling och tittar på bandyfinalen mellan Ryssland och Sverige. Känns just nu som att Ryssland har lite övertag men hoppas att det vänder. Än så länge står det 1-1. 

Efter finaltittande har jag en date med Saana på gymmet. :) Det ser jag fram emot! :) 


Kram på er! /A. 

VILKEN TREVLIG LÖRDAG

Idag efter jobbet har jag och darling varit på roligheter! Direkt när jag slutade åkte vi och shoppade massa roligt sen åkte vi vidare till Gävle där vi bokat bord för två. Vi hade förbokat på helt enkelt. 

Det blev:
Dryck ett glas rött + ett glas vatten.

Till förrätt åt vi ostgratinerad vitlöksbröd.

Till huvudrätt blev det lammytterfilé, tryffel potatiskaka och chili/chokladsås. 

Efterrätt blev det chokladganach med blåbärsmousse. 

Allt var jättegott! Och mysigt har vi haft. Nu är vi på väg hem och vi tänkte fortsätta våran mysiga dag med att titta på melodifestivalen :) 

OBS! Gamla bild! 

Hoppas ni har haft lika trevlig lördag em/ kväll som vi :) /A. 

RSS 2.0