SÖNDAG 09-05-24

Klockan är ganska mycket och jag är glad över att vi är lediga i morgon från skolan. Har ju varit som ett mini lov nu, 5 dagar ledigt. Det är väldigt skönt. Dagarna jag har varit ledig nu har jag hela tiden tänkt på att plugga. Men hela tiden har det kommit något i vägen. Som t ex har varit uppe i stugan mycket nu och gjort i ordning. Men nu har jag lovat mig själv att gå upp tidigt i morgon och ta en promenad med Ludde (hunden) och sen ta nån timme till pluggning. För nu är det inte alls mycket kvar av skolan man får hålla ut i de drygt tre sista veckorna som är kvar. För sen är det slut på skolan för min del, iallafall som jag känner nu.

Idag var jag med Thomas upp till stugan och fixade lite, johanna kom upp en sväng och kikade också. När vi åkte hem såg vi grannen Karin vid vägen med sina söner, de var ute på en cykeltur och minsta sonen (stefan) hade ramlat och slagit hakan rejält. Vi stannade till så karin och stefan fick skjuts hem. Medans jag tog karins cykel och cyklade hem med tobias. Stefan fick sy 5 stygn i hakan idag så nu får vi hoppas att han blir på bättringsvägen. Krya på dig Stefan.

Senare idag åkte vi hem till älskling och hjälpte till lite med veden där. För dom ska lägga asfalt på gårdsplanen och då kan inte veden ligga där.

Nu ikväll var jag och älskling ut på en liten promenad med Ludde. Var jätte mysigt, vi pratade om allt från himmel till jord. Hur underbart som hellst. Jag älskar dig Thomas Johansson <3

//Annelie


TORSDAG 09-05-21

Först ska jag börja med att säga att jag fick en kommentar i förra inlägget jag gjorde. Det var från johanna och svar till henne skriver jag nu: Ja, johanna det var på tiden att jag skrev. Men det har varit så mycket så har faktist inte haft tid, men jag lovar ska försöka förbättra mig :)

Ja, idag har jag vait i en stuga som familjen har köpt. Den har tillhört vår gård för en längre tid sen. När vi köpte den var stugan helt överväxt med växter, det såg verkligen hemskt ut. Men i höstas så röjde vi bort massor av växtera så nu har vi börjat finslipa. Så, idag var jag och min älskling Thomas dit och satte lite frön i ett land, så vi får hoppas på att det blir fina blommor där i sommar :) Man kan ju inte säga att jag är så jättebra på sånt där med plantage men man måste ju prova ;) Vi gjorde även ett till blomland med vi upptäckte att det var lite mycket sten där i jorden. Så vi fick plocka bort några. Till slut blev det iallafall bra. Men nu är frågan vad vi ska plantera i landet? Svaret på den frågan kommer vi nog på snart, hoppas jag. 

Efter ett hårt arbete åkte vi hem till mig, vi åt pannkakor med mamma och pappa. Sen åkte jag och älskling till ICA och hyrde film och köpte paprika och morötter som vi doppade i dipp till filmen. Vi tittade på filmen i Brorsans lägenhet eftersom vi fortfarande är kattvakt. Men dom kommer hem i morgon.

Nyss gick thomas och la sig för han ska upp och jobba inatt. Jag tycker så synd om han, att behöva jobba när man är ledig från skolan. Men klart att det är jättebra med lite extra slantar i fickorna :P
Ne nu ska jag busa med Mille (katten). Hörs! Kram.

//Annelie

EN LITEN UPPDATERING

Nu har jag inte skrivit på ett tag, det har varit så mycket så jag har inte haft tid.  Jag får väl skriva lite om vad jag har gjort.

Jag kan ju börja med att säga att resan till Tallin var super kul. En resa som inte kommer att glömmas. Det var lite gungit de nätter vi sov på båten men klart att HP3A klarar av allt =) Tyvärr har jag ju inte lagt ut några bilder här än från resan. har ju som sagt varit lite för lat för det. Jag har lagt ut bilder på facebook så om man är nyfiken kan man ju titta där. Men man vet aldrig förr eller senare kanske jag lägger ut.

I fredags var det halkbana och den gick väldigt bra. Jag hade oroat mig i onödan. När jag väl kom dit och började köra så tyckte jag att det var roligt. Skulle kunna göra om det :)

I måndags sprang jag vårruset. Jag har bara sprungit ett år tidigare och det var många år sedan. Det känndes bra, trodde jag inte skulle klara av att springa hela vägen på grund av att jag inte tränat på ett tag. Men jag sprang i allafall hela rundan runt på 29:48, 5 km. Jag kom hem sent den kvällen.

Idag har jag varit i skolan. Det var väl inte så annorlunda än vanligt. När jag kom hem åkte jag och thomas till johans (brorsans) lägenhet för vi ska vara kattvakt här från igår till på fredag för dom är i Stockholm. Mille (katten) har blivit väldigt stor och mörk hur söt som hellst.

Klockan 18:30 var jag på möte med innebandylaget. Vi diskuterade om vi skulle gå upp i 2:an eller om vi ska spela kvar i division 3. Det är väl lika bra det eftersom det kanske krävs mer spelare om vi ska gå upp en division. Men om vi nästa sässong hamnar på samma placering som i år eller bättre så kanske vi går upp om vi får chansen. I år kom vi 2:a.

Har inte gjort så mycket sen jag kom tillbaka till lägenheten, jag och älskling åt lite jordgubbar som vi köpte på maxi idag och tittade samtidigt på tv.

Nu ska jag avrunda. jag ska försöka skriva lite oftare fram över. Kommer kanske få mer tid sen, för snart är det ju STUDENTEN!

Ha det bra alla! Kram

//Annelie

TALLIN I MORGON!

Nu har jag packat klart min resväska. Eller det är bara tandborsten som fattas. Den ska jag snart lägga i. I morgon far jag iväg med klassen till Tallin. Jag blir borta torsdag till söndag. Jag har ju mobilen med om det är någon som vill något. Men då pratar vi bara korta samtal eftersom det är ju jag som står för kostnaden ;) Men ring om ni har nått på hjärtat ;) Vi ska ha så roligt nu när vi åker, hoppas jag iallafall. Men det brukar ju vara så att det blir så man gör det till :) När jag kommer hem så kommer jag att skriva här hur vi har haft det. Kanske till och med lägga in lite bilder om det blir några.

Ne men nu ska jag åka till hjärtat mitt, det är lättare att åka därifrån med bussen till sandviken i morgon än att åka ända från mig. Ha det bra här hemma nu. Jag kommer tillbaka på söndag.
Hejdå! Kram,

//Annelie 

VALBORGSMÄSSOAFTON

Igår var det sista april, valborgsmässoafton. På dagen var jag och Thomas i vår stuga och krattade ganska länge. Vi var där ca 5 timmar. Mycket löv blev det. När vi åkte hem tog vi det lite lugnt. Sen när klockan blev 20.00 så gick vi ner på våran åker där en stor kase väntade på att bli uppbränd. Vi tänkte avstå att elda kase i år med tanke på att det kunde vara tort eftersom det har varit så fint väder nu på sistone. Men där på åken var det ganska blött och dagen före så regnade det lite granna. Men iallafall, kasen var stor och fin, när man stod på ena sidan om den så såg man solen bakom när det var på väg ner. Det var jättefint.

Efter vi hade eldat kase så åkte jag och Thomas och hämtade mamma vid jobbet. När vi skjutsat hem henne åkte vi runt och tittade lite och vi tog en sväng till Ivantjän där fanns det också trevliga människor. Men när klockan blev strax efter tolv åkte vi hem igen. När vi kom hem så var ingen vaken inte ens Ludde, min söta vovve :) Jag coh Thomas somnade ganska snart vi lade oss i sängen.

Och jag vaknade nyss. Nu vet jag inte vad jag ska skriva om denna dag eftersom det endast är morgon än. Men vi får se om jag skriver någon rad senare. Hoppas ni alla hade en bra valborgsmässoafton. Kram

//Annelie

RSS 2.0